Uutislistaukseen

Kuusjärven kirkko sulkeutuu talviajaksi, joulunaikaan avoinna, kirkon peruskorjaussuunnitelma on laadittu

kuusjärven kirkko_2023(1).jpg

Kuusjärven kirkko on merkittävä rakennushistoriallinen kohde, jonka kupeessa on sankarihautausmaa.

Outokummun Kuusjärvellä sijaitseva uusgotiikkaa edustava, vuonna 1878 rakennettu päätytornillinen pitkäkirkko, jonka suunnitteli lääninarkkitehti Ferdinand Öhman. Kirkkoa aletaan peruskorjata vaiheittain. Kuusjärven kirkko on merkittävän arvokas rakennushistoriallinen kohde. Peruskorjauksen kaikista vaiheista on käyty neuvottelut Museoviraston kanssa.

Kuusjärven kirkkoon tehdään mittavia peruskorjauksia, joista kesäkaudelle v. 24 on suunnitteilla kilpailuttaa urakkatarjouksien välillä (syyskuu 2023) vesikaton kunnostus, alapohjan korjaukset, kirkon pääovelta eteenpäin tulevat esteettömän Wc-tilan ja keittiön teko sekä esteettömyyden parantaminen sisäänkäynnissä. Kirkon invaluiskan korvaa tasonostin,porras, taso ja esteetön kulku tehdään kirkkosalista alttarille. 

Seurakunnan toive käyttäjien näkökulmasta on, että vuoden 2024 jälkeen kirkko olisi käytettävissä jumalanpalveluksiin, toimituksiin ja konsertteihin vuonna 2025, jonka jälkeen vuosien varrella toteutetaan ulko- ja sisäpintojen kunnostukset, niin, että kirkko voisi välillä palvella seurakuntalaisia.

Kirkon historiaan ja peruskorjaussuunnitelmaan voi tutustua lisää kohdassa 'kirkot ja tilat/Kuusjärven kirkko/' peruskorjaus >>>

 

27.8.2023 09.34