Kuusjärven kirkon peruskorjaus

Kuusjärven kirkko

Kirkkoa aletaan peruskorjata vaiheittain. Kuusjärven kirkko on merkittävän arvokas rakennushistoriallinen kohde. Peruskorjauksen kaikista vaiheista on käyty neuvottelut Museoviraston kanssa.

Kuusjärven kirkon peruskorjauksesta on tehty rakennustyöseloste ja suunnitelma urakkalaskentaa varten. Laatijana on Arkkitehdit OK/ Teija Kokko. Teija Kokko on tehnyt merkittävän rakennushistoriaselvityksen, johon voi tutustua allaolevan linkin kautta.


Rakennushistoriallinen selvitys >>> (pdf)
 

Peruskorjauksen ensimmäinen vaihe, vuosi 2024 sisältää vesikaton kunnostuksen: puhdistus, pinnoite ja maalauskäsittely. Lisäksi urakkatarjoukseen sisältyy alapohjan kunnostusta, esteettömän sisäänkäynnin rakentaminen ja esteettömän kulun varmistaminen alttarille. 'Pääoven ja kirkkosalin takaosan väliin tehdään esteetön WC-tila ja keittiö. Kirkkosalista poistetaan joitain penkkirivejä. Kirkkoon tehdään vesi- ja viemäröintiputket. 

Kaikki kirkon muutostyöt toteutetaan yhdessä Museoviraston suunnitelman mukaan kirkon historiallista näkymää arvostaen. 

Seurakunnan toive on, että urakkatarjouksia tulee, jotta kesäkautena 2024 saadaan ensimmäinen vaihe hoidettua. Tavoite on, että kirkko voisi olla avoinna yleisölle kesäkautena 2025. 

Kuusjärven kirkko on tarkoitus pitää kesäkausina ja joulun aikaan avoinna jatkossa. Lämmitys on sähkölämmitys ilmalämpöpumpuin.

Seuraavina vuosina kirkkoa peruskorjataan niin, että tehdään ulko- ja sisäpintatyöt ja monia muita yksittäisiä toimenpiteitä. Kirkon peruskorjauksen rahoitukseen käytetään Outokummun seurakunnan omaa rahoitusta(säästöjä), sekä anotaan vaiheittain Kirkkohallituksen tukia, joista ensimmäinen on jo myönnetty.


Kuusjärven kirkon korjaustoimikunta yhdessä rakennuttajakonsultin, kirkkoneuvoston ja museoviraston kanssa vievät korjaushanketta eteenpäin. 

Lisätietoja peruskorjauksen etenemisestä: talouspäällikkö Sirpa Heikkilä, p. 0400248779 tai sirpa.heikkila@evl.fi,

kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Satu Ruhanen, p. 0400248771 tai satu.ruhanen@evl.fi.