Outokummun kirkko

Kummunkatu 19 , 83500 OUTOKUMPU

Outokummun kirkko sinitaivaan alla

Outokummun muututtua elinvoimaiseksi kaivosyhdyskunnaksi siellä tarvittiin kipeästi kokoustiloja myös hengellistä toimintaa varten. Monien vaiheiden jälkeen uusi yhdistetty kirkko ja seurakuntatalo valmistui vuonna 1955. Kirkon vihkiminen 3.4.1955. Suunnittelutyön aloitti arkkitehti Liljeqvist, jonka kuoltua työtä jatkoi arkkitehti Samuel Salvesen.

20-äänikertaiset urut on rakentanut Kangasalan Urkutehdas.

Outokummun kauppalan perustamisen jälkeen pääkirkon tehtävät siirrettiin Kuusjärveltä Outokummun kirkolle. V. 1978 suoritetun laajan peruskorjauksen suunnitteli arkkitehtitoimisto Erkki Helasvuo. Sen yhteydessä tehtiin suuria muutoksia varsinkin kirkon sisustukseen, mm uudistettiin kuori ja penkit sekä rakennettiin kappeli alakertaan. Kirkossa on istumapaikkoja 450.

Rakennus sisältää myös seurakuntasalin sekä erilaisia kerho- ja toimistotiloja.

Vuoden 2000 kesällä tehtiin kirkon maalaus- ja saneeraustyö, jonka suunnittelija on arkkitehti Aulis Jääskeläinen. Uusien kirkkotekstiilien suunnittelija on outokumpulaissyntyinen Hanna Korvela. Vuonna 2007 saneerattiin kirkon alakertaan toiminnan ja toimistojen tilat.

Lastenhoitohuone

Kummunkatu 19, 83500 OUTOKUMPU

Messu livestriimattuna

Tervetuloa messuun, on hyvän paimenen sunnuntai ja Jeesus on hyvä paimen, joka pitää huolen lampaistaan, tule se kirkkoon elämään yhdessä todeksi!

Kummunkatu 19, 83500 OUTOKUMPU

Tervetuloa messuun!