Kirkkoherran tervehdys seurakuntalaisille


Hyvä seurakuntalaisemme Outokummussa! Elämme rajoitusten aikaa, ja olemme joutuneet määräysten vuoksi sulkemaan kirkon ovet yleisöltä 22.1.2021 asti. Heti, kun on mahdollista alamme availla kirkon ovia jumalanpalveluselämään sekä muihin toimintoihimme. Lasten kerhot ja pyhäkoulut ovat auki ja lasten ja nuorten toiminnot pyritään pitämään ensisijaisesti.  Kaikki jumalanpalveluksemme suoratoistetaan ja ovat katsottavissa seurkaunnan kotisivujen You Tube-linkin kautta. Iloitsemme koko ajan lisääntyvistä katsojista. Haluamme jatkuvasti tuottaa ohjelmia, musiikkia, hartauksia ja muita kivoja juttuja, jotta te seurakuntalaisemme saisitte säilyttää elämässänne kirkon sanoman, joka on toivoa ja elämän iloa täynnä. 

Mikään etänä katsottu ei täysin vastaa sitä, mitä on jutella työntekijän tai toisten seurakuntalaisten kanssa. Siksi on tärkeää, että voitte soittaa kenelle tahansa työntekijöistämme, kysyä apua tai ilmaista halun keskustella. Seurakuntavirastomme on auki ja työntekijämme tavoitettavissa puhelimitse. Odotamme kaikki, että pääsemme tapaamaan oikeasti kasvotusten ja saamme kutsua teitä moniin hyviin toimintoihimme. 

Julkisyhteisönä meillä on Outokummun seurakunnassa tahto ja myös velvoite, että kaikki päätöksenteko ja toimintamme ovat avoimia ja läpinäkyviä. Tuleviasuudessa lisäämme näkyvyttää ja informointia kokousten suoratoistoina. Samoin rakennuksiin liittyvistä muutoksista pidämme avoimia suoratoistettuja tilaisuuksia tai teemme koosteita suunnitteluista.

Kirkkona meillä on ainutlaatuinen tehtävä, jota eivät edes rajoita kirkon ovien kiinni pistäminen. Me välitämme evankeliumia, ilosanomaa Jeesuksesta Kristuksesta, joka tulee virren sanoin läpi lukkojenkin sinne koteihin kotikäynneille Pyhän Henkensä kautta. Ohjelmien kautta tämä kuulukoon. Lähimmäisen rakkaus ja palvelu ovat kirkolle uskottu asia. Siksi olemme vastaanottavaisia, että olette yhteydessä. Älä arkaile ottaa yhteyttä.

Kirkkoherrana tulen edistämään sitä, että seurakuntamme on rakkauden yhteisö, jonka toimintoihin voi jokainen osallistua ja saada sitä tukea elämäänsä, mitä Luojalta toivoo. Haluan kehittää yhdessä työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa monipuolista ja rikasta jumalanpalveluselämää, niin, että kutsumme eri yhteisöjä mukaan valmistelemaan messuja. Haluan kirkkoherrana edistää kaikkea sellaista, että toimintamme olisi helposti lähestyttävää ja meillä saisi kokea olevansa tärkeä. Henikölökuntamme on ammattitaitoista ja toimii Kristuksen rakkauden ja lähetyksen mukaisesti. Henkilökuntamme ja vapaaehtoistemme järjestämä kokoava toiminta on runsasta ja pyrimme tavoittamaan monia eri ikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevia. Emme tutki ovilla kuuluuko ihminen kirkkoon, vaan kun tauti heloptaa ovat ovemme auki. 

Olen kahden seurakunnan kirkkoherrana paljolti hallinnossa kiinni. Johdan Outokummun ja Polvijärven seurakuntien yhdistämistä, ja se itsessään vie työaikaa tuplahalinnon lisäksi. Teen avointa, keskustelevaa yhteistyötä luottamushenkilöidemme kanssa. He ovat seurakunnat hyvin tuntevia ja kuuntelen heidän näkemyksiään.

Olen parhaiten tavoitettavissa sovitusti ja mukana molempien seurakuntien jumalanpalveluselämässä. Tällä hetkellä en ole toimituksissa, mutta aina silloin tällöin seurakunnan tapahtumissa sekä yhteistyöneuvotteluissa. Haluan edistää avointa informaatiota seurakuntiemme asioista, joten pyrin kertomaan mahdollisimman paljon meneillään olevista asioista. Toiveeni on, että hallinnollisesti pääsemme yhdistymään seurkauntina, joten toivottavasti pystyn kohtamaan sen jälkeen enempi rakkaita seurakuntalaisia. 

Odotetaan yhdessä, että päästään jälleen kohdakkain tapaamaan, viettämään yhdessä tilaisuuksia, juomaan kahvia ja tekemään asioita yhdessä.

Hyvän ja armollisen Jumalan siunausta elämääsi vuonna 2021!

Outokummun ja Polvijärven seurakunnan yhteinen kirkkoherra Satu Ruhanen

 

 

Outokummun ja Polvijärven seurakuntien yhteisen kirkkoherran virkaanasettaminen 4.10.2020 Polvijärven kirkossa
Outokummun ja Polvijärven seurakuntien yhteisen kirkkoherran virkaanasettaminen 4.10.2020 Polvijärven kirkossa