Kirkkoherran tervehdys

31.1.2022
Hyvä tervehdyksen lukija läheltä ja kaukaa!

Vuoden jokaisena päivänä olkoon Herran armo suuri elämässäsi!

Kirjoitan pienen hartauden jälkeen seurakunnassamme meneillään olevista asioista:

Jeesus sanoi: ”Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.” (Matt. 18:20) Kun tulet seurakunnan kokoontumiseen, on meillä mukana aina yksi hyvin korkea-arvoinen, silmille näkymätön läsnäolija.
Jeesuksen nimeen kokoontuvat kristityt lukevat Raamattua ja laulavat hengellisiä lauluja, joiden kautta Jumalan sana lohduttaa sydämiä julistamalla syntien anteeksiantoa Jeesuksen ristintyön tähden. Raskasta kuormaa kantavalta tunnolta putoaa näin taakat. Tule seuraamme kuulemaan yhä uudelleen ilosanoma ja elämään iloja ja suruja kanssamme. Meillä kuuluu Hyvän Paimenen ääni, Jeesus on paikalla ja tekee hyvän työnsä sinussa. Etenkin näin tapahtuu siinä hetkessä, kun seurakunta viettää yhdessä Pyhää Ehtoollista. Siunatussa leivässä ja viinissä otamme hänet vastaan.

Meillä tapahtuu monenlaista ja kaikenikäisille sopivaa:  Tervetuloa mukaan, olet meille tärkeä osa yhteisöämme!

Kun tulin vuonna 2014 Outokummun seurakuntaan seurakuntapastoriksi, tapahtui jotain, mitä voisin sanoa seurakuntamme ominaisuudesta. Jännitin tietysti, miten uusi pastori otetaan vastaan, mutta kirkon ovesta sisään astuttua tuli eräs luottamushenkilö ja vapaaehtoinen ja halasi. Halauksia ja kättelyitä ja yhteisössä lämmintä ystävällisyyttä on koettu vuosien varrella. Outokumpulaisuudessa näkyy mielestäni helppous ottaa ihminen mukaan, koska jo kaivoksen ajoilta totuttiin ihmisiin, jotka tulivat muualta.

Seurakuntamme tahtoo elää kaikenlaisia ihmisiä kutsuen mukaan elämään yhdessä, tekemään ja erityisesti elämään Jumalan yhteydessä. Olkoon kynnys matala ja ovenpielet leveällä, että jokainen voisi kokea helppoutta tulla meille. Meillä löytyy monenlaista toimintaa ja vapaaehtoistyöhön saa osallistua Jumalan antamilla lahjoillaan. Pyhä Henki on antanut erilaisia armolahjoja, joilla voimme palvella seurakuntaa, toisiamme, mutta aivan erityisesti Jumalaa.

Outokummun seurakunnan päätapahtuma on joka sunnuntainen messu. Kuulemme Jumalan puhetta Raamatusta ja jaamme Pyhän ehtoollisen sakramenttia. Toteutamme lähes kaikkien jumalanpalvelusten ja myös joiden muiden tilaisuuksien suoratoistoa. Ilonaiheemme on, että lisääntyvästi joukkoomme on tullut striimattujen seuraajien joukko. Tahdomme toivottaa etäkatsojat yhtä tervetulleiksi yhteisöömme! Teemme säännöllisesti hartaus- ja tiedotustoimintaa Somessa. Seurakunnan Face book-sivuilla ja instagramissa on lisääntyvä seuraajien joukko, ja toteutamme viestinnässä Jeesuksen käskyä viedä evankeliumia kaikille.

Työntekijämme ovat myös tavoitettavissa ihan kohdakkain. Seurakuntatoimistomme palvelee niin puhelimitse kuin toimiston ollessa auki. Siirryimme vuoden alusta Kuopion aluekeskusrekisteriin ja kotisivujen kautta löytyy ohjeet asiointiin siellä. Edelleen meiltä varataan kirkolliset toimitukset ja muut tilavuokraukset.

Työntekijämme ovat tavoitettavissa sovitusti ja tahdomme elää kuunnellen, keskustellen ja rukoillen kaikissa elämänvaiheissa.

Julkisyhteisönä meillä on Outokummun seurakunnassa tahto ja myös velvoite, että kaikki päätöksenteko ja toimintamme ovat avoimia ja läpinäkyviä. Tulevaisuudessa lisäämme näkyvyttää ja informointia kokousten suoratoistoina. Samoin rakennuksiin liittyvistä muutoksista pidämme avoimia suoratoistettuja tilaisuuksia tai teemme koosteita suunniteltavista korjauksista. Hallinnontason päätöksistä löytyy seurakunnan kotisivuilta pöytäkirjat ja muut strategiat.

Kirkkoherrana tulen edistämään sitä, että seurakuntamme ovat rakkauden yhteisö, jonka toimintoihin voi jokainen osallistua ja saada sitä tukea elämäänsä. Haluan kehittää yhdessä työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa monipuolista ja rikasta jumalanpalveluselämää, niin, että kutsumme eri yhteisöjä mukaan valmistelemaan messuja. Haluan kirkkoherrana edistää kaikkea sellaista, että toimintamme olisi helposti lähestyttävää ja meillä saisi kokea olevansa tärkeä ja löytää yhteyden Jumalaan ja voimistua siitä. Tulen edistämään tasa-arvoa ja jokaisen ihmisen kunnioittamista Luojan luomana ja Kirstuksen sovittamana. Henkilökuntamme on ammattitaitoista, sitoutunutta työhönsä, ja toimii Kristuksen rakkauden ja lähetyksen ja diakonian mukaisesti seurakuntaa palvellen. Emme tutki ovilla kuuluuko ihminen kirkkoon, ja onko hän minkä järjestön edustaja, vaan toteutamme työtämme Jeesuksen esimerkin tavoin kutsua, ottaa vastaan ja olla läsnä. Uskoa haluamme jakaa yhdessä kaikkien meille tulevien kanssa turvallisesti, rukoillen ja tutkien Jumalan Sanaa.

Johdettavaksi on minulle uskottu Outokummun ja Polvijärven seurakunnat. Olemme vielä kaksi itsenäistä seurakuntaa, mutta teemme paljon yhteistyötä. Olen hallinnossa kiinni melko paljon, ja periaatteeni on tehdä rehellistä, perusteellista, työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa keskustelevaa hallintotyötä seurakuntiemme parhaaksi. Pysyn kiinni Raamatussa ja opissa, mutta olen työntekijöiden kanssa uudistuksiin pyrkivä. Haluamme yhdessä vaikuttaa siihen, että kirkon perustehtävä voi toteutua ja teemme yhdessä seurakuntalaistenkin kanssa pitkälle tulevaisuuteen tähtäävää kehittämistyötä. Seurakuntamme ovat liittymässä yhteen ja siitä voi lukea päätöksen teon alta kotisivuilta. Haluan edistää avointa informaatiota seurakuntiemme asioista, joten pyrin kertomaan mahdollisimman paljon meneillään olevista asioista.

Hyvän ja armollisen Jumalan siunausta elämääsi vuonna 2022!

Outokummun ja Polvijärven seurakunnan yhteinen kirkkoherra Satu Ruhanen

Kirkkoherra Satu Ruhanen