Kuusjärven kirkko

Kuusjärven punainen kirkko sinitaivaan alla

Kirkkotie 2, 83500 OUTOKUMPU

Eräs seurakuntamme merkittävistä edistysaskeleista oli oman kirkon valmistuminen 1878. Puuristikirkon on suunnitellut arkkitehti Fredrik Öhman ja rakennustöitä johti rakennusmestari Karjalahti.

Kirkkoon hankittiin 12-äänikertaiset urut v. 1915 Kangasalan urkutehtaalta. Alttaritaulun, joka esittää Kristusta ristillä, on maalannut pohjoiskarjalainen taiteilija Eino J. Härkönen.

Lukuisten korjausten jälkeen kirkko sai nykyisen muotonsa v. 1926, jolloin asennettiin mm. 1980 luvulle saakka palvelleet lämmityskamiinat.

Kirkon alttarivaatetuksen on suunnitellut tekstiilitaiteilija Dora Jung. Alttarivaatetusta on täydennetty viime vuosina Hanna Korvelan suunnittelemilla tekstiileillä.

Nykyisen ulkoasunsa kirkko sai v. 1979. Kirkossa on 660 istumapaikkaa. Kirkkoon saatiin sähkölämmitys v. 1983. Ympäristön kaunistamiseen paneuduttiin erityisesti 1940-luvulla, jolloin ryhdyttiin kirkkopuiston ja sankarihautojen rakentamiseen. Sankaripatsaan on suunnitellut Gunnar Finne.

Nykyisin Kuusjärven kirkko on kesäkäytössä lukuun ottamatta joulun ajan tapahtumia.
Tervetuloa ihastelemaan kirkkoa ulkoa ja sisältä, kirkko on avoinna kesällä (ajalla 6.6.-5.8.2022) ma-pe klo 9-13.
Kirkossa ei ole vesipistettä, käsidesiä saatavilla kirkossa ja ulkowc-tila löytyy vanhasta varastorakennuksesta kirkon vieressä.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Jouluaaton perinteinen jouluhartaus

Tervetuloa kaikki Jouluaaton koko perheen hartauteen perinteiseen Kuusjärven kirkon tunnelmaan!

Jouluaamun jumalanpalvelus

Tervetuloa kuulemaan hyvä Sanoma Vapahtajan syntymästä perinteiseen Kuusjärven kirkkoon!