Kuusjärven kirkko

Kirkkotie 2 , 83500 OUTOKUMPU

Kuusjärven punainen kirkko sinitaivaan alla

Eräs seurakuntamme merkittävistä edistysaskeleista oli oman kirkon valmistuminen 1878. Puuristikirkon on suunnitellut arkkitehti Fredrik Öhman ja rakennustöitä johti rakennusmestari Karjalahti.

Kirkkoon hankittiin 12-äänikertaiset urut v. 1915 Kangasalan urkutehtaalta. Alttaritaulun, joka esittää Kristusta ristillä, on maalannut pohjoiskarjalainen taiteilija Eino J. Härkönen.

Lukuisten korjausten jälkeen kirkko sai nykyisen muotonsa v. 1926, jolloin asennettiin mm. 1980 luvulle saakka palvelleet lämmityskamiinat.

Kirkon alttarivaatetuksen on suunnitellut tekstiilitaiteilija Dora Jung. Alttarivaatetusta on täydennetty viime vuosina Hanna Korvelan suunnittelemilla tekstiileillä.

Nykyisen ulkoasunsa kirkko sai v. 1979. Kirkossa on 660 istumapaikkaa. Kirkkoon saatiin sähkölämmitys v. 1983. Ympäristön kaunistamiseen paneuduttiin erityisesti 1940-luvulla, jolloin ryhdyttiin kirkkopuiston ja sankarihautojen rakentamiseen. Sankaripatsaan on suunnitellut Gunnar Finne.

Nykyisin Kuusjärven kirkko on kesäkäytössä lukuun ottamatta joulun ajan tapahtumia.
Tervetuloa ihastelemaan kirkkoa ulkoa ja sisältä, kirkko on avoinna kesällä arkisin klo 9-13.
Kirkossa ei ole vesipistettä, käsidesiä saatavilla kirkossa ja ulkowc-tila löytyy vanhasta varastorakennuksesta kirkon vieressä.

Kirkkotie 2, 83500 OUTOKUMPU

Klo 10 Kaatuneitten muistopäivän sanajumalanpalvelus Kuusjärven kirkossa

Tervetuloa sanajumalanpalvelukseen ja sankarihaudan muistomerkille seppeleenlaskuun!

Kirkkotie 2, 83500 OUTOKUMPU

Helatorstain viikkomessu Kuusjärven kirkossa ja vapaaehtoisten virkistyspäivä yhdessä Polvijärven seurakunnan kanssa

Tervetuloa juhlimaan helatorstaita ja viettämään vapaaehtoistemme juhlapäivää!