Kuusjärven kirkko

Kirkkotie 2 , 83500 OUTOKUMPU

Kuusjärven punainen kirkko sinitaivaan alla

Eräs seurakuntamme merkittävistä edistysaskeleista oli oman kirkon valmistuminen 1878. Puuristikirkon on suunnitellut arkkitehti Fredrik Öhman ja rakennustöitä johti rakennusmestari Karjalahti.

Kirkkoon hankittiin 12-äänikertaiset urut v. 1915 Kangasalan urkutehtaalta. Alttaritaulun, joka esittää Kristusta ristillä, on maalannut pohjoiskarjalainen taiteilija Eino J. Härkönen.

Lukuisten korjausten jälkeen kirkko sai nykyisen muotonsa v. 1926, jolloin asennettiin mm. 1980 luvulle saakka palvelleet lämmityskamiinat.

Kirkon alttarivaatetuksen on suunnitellut tekstiilitaiteilija Dora Jung. Alttarivaatetusta on täydennetty viime vuosina Hanna Korvelan suunnittelemilla tekstiileillä.

Nykyisen ulkoasunsa kirkko sai v. 1979. Kirkossa on 660 istumapaikkaa. Kirkkoon saatiin sähkölämmitys v. 1983. Ympäristön kaunistamiseen paneuduttiin erityisesti 1940-luvulla, jolloin ryhdyttiin kirkkopuiston ja sankarihautojen rakentamiseen. Sankaripatsaan on suunnitellut Gunnar Finne.

Nykyisin Kuusjärven kirkko on kesäkäytössä lukuun ottamatta joulun ajan tapahtumia.
Tervetuloa ihastelemaan kirkkoa ulkoa ja sisältä, kirkko on avoinna kesällä (ajalla 6.6.-5.8.2022) ma-pe klo 9-13.
Kirkossa ei ole vesipistettä, käsidesiä saatavilla kirkossa ja ulkowc-tila löytyy vanhasta varastorakennuksesta kirkon vieressä.

Konfirmaatiomessu

Tervetuloa Kuusjärven kirkkoon!

Kesäillan ehtoolliskirkko

Tervetuloa kesäiseen iltaan kanssamme viettämään viikkomessua perinteiseen Kuusjärven kirkkoon!

Satakieli laulaa -konsertti

"Satakieli laulaa"
Konsertti koostuu klassisen musiikin säveltäjien lintuaiheisista teoksista. Konsertti vie metsään ja rannoille, keskelle lintujen laulua, puiden huminaa, liverryksiä ja rauhaa. Konserttikanteleen, huilun, laulun sekä nokkahuilujen sävelet soljuvat valossa ja väreissä. Musiikkia kuullaan eri aikakausilta 1700-luvulta nykypäivään - teosten säveltäjinä mm. Mouquet, Saint-Saëns, Leiviskä ja Sarmanto. Esiintyjinä Duo Lux: Sandy Ahjo, huilu, laulu ja nokkahuilu sekä Marja Nevankallio, konserttikantele, laulu ja nokkahuilu.

Tervetuloa Kuusjärven kirkkoon!

Konfirmaatiomessu

Tervetuloa Kuusjärven kirkkoon konfirmaatiojumalanpalvelukseen, siunataan yhdessä Aholansaaren rippileiriläisiä!

Kesäillan ehtoolliskirkko Kuusjärven kirkossa

Kirkkotie 2, 83500 OUTOKUMPU

Jotoshartaus, Karjalan Poikien Kilta 50 v., konsertti ja hartaus, seppelpartio ja kenttäkahvit Kuusjärven kirkolla

Tervetuloa 7kaikki juhlajotoksen hartauteen, konserttiin ja seppeleenlaskuun Kuusjärven kirkolle!

Jouluaaton perinteinen jouluhartaus

Tervetuloa kaikki Jouluaaton koko perheen hartauteen perinteiseen Kuusjärven kirkon tunnelmaan!