Taloudellinen avustaminen diakoniatyössä

Diakoniatyön taloudelliset tukitoimet ovat luonteeltaan tilapäistä tukea vaikean tilanteen yli pääsemiseksi, tarvittaessa lakisääteisen toimeentulotuen lisäksi.

Miten diakoniatyön asiakkaaksi?

Soita arkisin diakoniatyöntekijälle ja sovi aika, jolloin haluat tavata

tai

Tule päivystys aikana Ma tai  To aamuina  klo 9-10 työntekijän luo ilman ajanvarausta. Muuna aikana pitää sopia aika diakonin kanssa.

Avustusanomus lomakkeita saa diakoniatoimistosta tai tulostamalla tämän sivun ala laidassa oleva lomake.

Diakoniatoimiston osoite on Kummunkatu 19.

Diakoni Hanna Ikäläinen 0400- 248 775

Diakoniatyöntekijä tekee pyynnöstä kotikäyntejä. Ota rohkeasti yhteyttä.

Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella kaikista elämäsi asioista. Hän on vaitiolovelvollinen.

Mitä diakoniatyön taloudellinen avustaminen on ?

Toimeentulotuen myöntäminen on siirtynyt sosiaalitoimelta Kelaan vuoden 2017 alussa. Ensisiajainen auttaja on Kela. Selvitä ensin, onko sinun mahdollista saada toimeentulotukea.

Tullessasi diakoniatoimistoon, mietitään yhdessä elämäntilannettasi ja etsitään taloudellisen avun lähteitä. Auttamisen tapa ja muoto ratkaistaan aina yksilökohtaisesti.

Taloudellinen apu on luonteeltaan  tilapäistä ja kertaluontoista. Muita diakonisen auttamisen muotoja ovat esimierkiksi keskustelut ja kotikäynnit.

Taloudellinen apu on tarkoitettu vain Outokummussa kirjoilla oleville henkilöille.

Mitä mukaan?

1. Tiedot tuloista

- Nettotulot kuukaudessa esim. työttömyyskorvaus, eläke, lapsilisät yms.

2. Tiedot menoista

- Kuitit ja maksutositteet mukaan esim. vuokra, sähkö, puhelin ja ruoka.

- Lainojen korot ja lyhennykset yms.

3. Toimeentulotukilaskelma Kelasta.

doc liite