Verkkolaskuosoite:

Seurakuntatoimisto

Lapsityö

Tervetuloa kerhoon!

Lastenkirkko tarjoaa pelejä, puuhaa ja tarinoita 3-8-vuotialle lapsille!

Klikkaamalla kuvaa pääset Lastenkirkon sivuille!

Työn lähtökohtana on kaste ja sen asettama opetusvelvoite, joka kuuluu vanhempien ja kummien lisäksi myös seurakunnalle, jonka yhteyteen lapsi on kasteessa otettu.

Lapset ovat meille annettu yhteinen rikkaus. Korostamme lapsityössä lapsuuden merkitystä ja lapsen ainutkertaisuutta. Jeesus kehotti meitä: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta".

Lapsityöstä vastaava:
Lastenohjaaja Mira Saarnio, puh. 0400 248 778 Sähköpostiosoite: **@**

Työalapappina toimii Hanne Janhonen. Hänet tavoittaa numerosta 0400 248 772. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen: **@**.

Vastuuryhmän puheenjohtaja on Sini Turunen.

Kynttilänsytytyslaulu ja kerhorukous videona:

Klikkaa tästä

Hyvä paimen ja Topi-lammas, kertomus videona:

Klikkaa tästä

Mira lukee sadun sateenkaarikalasta:

Luomiskertomus animaationa:

PIKKULAPSITYÖ

1-4-vuotta täyttäville lapsille seurakunta lähettää syntymäpäiväkortin ja tiedotteen lapsi- ja perhetyöstä.

Lapsityön perheretket ja juhlat ovat avoimia kaikenikäisille.

PÄIVÄKERHOTYÖ

Päiväkerho on kirkon varhaiskasvatusta alle kouluikäisille lapsille. Päiväkerho tarjoaa lapsen kasvun eri osa-alueita tukevaa kasvatusta, joka pohjautuu kristillisiin arvoihin. Päiväkerhossa toteutetaan lapsikeskeisiä työtapoja, opetellaan erilaisuuden hyväksymistä ja monipuolista vuorovaikutusta.

Lapselle annetaan mahdollisuus kokemuksiin ja elämyksiin, hiljaisuuteen ja ihmettelyyn, kyselemiseen ja pohdintaan turvallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä.Toimintaan sisältyy mm. Raamatun kertomuksia ja keskusteluja, leikkiä, taideilmaisua, askartelua, laulua, liikuntaa sekä satuja.

Päiväkerho on tarkoitettu 3-6-vuotiaille lapsille. Päiväkerhoryhmä kokoontuu kahdesti viikossa. Kerhotoiminta on maksutonta. Kerhoon pääsee myös kesken toimintakauden, jos paikkoja on.

RYHMÄT SYKSYLLÄ 2020

Ryhmä 1

Kokoontuu maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9.30-11.30.

Ryhmä 2

Kokoontuu tiistaisin ja torstaisin klo 9.30-11.30.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Mira Saarnio, puh. 0400 248 778, **@**

AVOIN PÄIVÄKERHO

Avoin päiväkerho kokoontuu kerran kuukaudessa, yleensä kuun ensimmäisenä keskiviikkona klo 9.30-11.30. Syksystä 2020 alkaen kerho on aina Pellinmäellä. Saapua ja lähteä voi oman aikataulun mukaan, ohjattu toiminta alkaa noin klo 10.

Kerho on avoin kaikille ja sinne tullaan yhdessä aikuisen kanssa. Ikärajaa ei ole, pikkuisetkin ovat tervetulleita, samoin kuin perhepäivähoitajatkin!

Avoimet päiväkerhot syksyllä 2020

2.9. Ulkoilua ja makkaranpaistoa

30.9. Syksyn satoa, sään salliessa toimintaa ulkona

4.11. Isänpäiväaskartelua

2.12. Joulu oveen kolkuttaa

Lisätietoja: Riitta Viitakangas p. 0400 248 790

PYHÄKOULUTYÖ

Pyhäkoulu toteuttaa kasteopetustehtävää ja on lasten oma kirkko, jonne kaikki kolme vuotta täyttäneet lapset voivat osallistua. Pyhäkoulussa lapset saavat tutustua Taivaan Isään ja Vapahtajaan Raamatun kertomusten ja laulujen avulla sekä hiljentyä rukouksen välityksellä. Siellä on myös leikkiä ja toisinaan askartelua.

Pyhäkoulu kokoontuu keskiviikkoisin klo 18-19 päiväkerhohuoneessa. Pyhäkoulukausi käynnistyy 2.9. alkaen.

Tällä hetkellä ryhmä on täysi, mutta jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä! Pyrimme tarpeen mukaan perustamaan toisen ryhmän.

Koko perheelle järjestetään juhlia ja retkiä. Pyhäkoulu on maksuton.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Mira Saarnio, p. 0400 248 778.

YHTEYDET KUNNALLISEEN PÄIVÄHOITOON

Seurakunta vierailee päivähoidossa pitämällä pieniä tuokioita päiväkodeilla noin kerran kuukaudessa sekä järjestämällä lasten kirkkohetkiä erityisesti joulun alla ja keväällä sekä syksyllä uusien ekaluokkalaisten siunausjuhlan.

Perhepäivähoitajien kerho on lopetettu kävijöiden puutteessa. Hoitajat ovat lämpimästi tervetulleita avoimeen päiväkerhoon!

Yhteystiedot:
Kasvatus- ja lähetyssihteeri Riitta Viitakangas, puh. 0400 248 790

TULEVAA TOIMINTAA:

Lapsi-ja perhetyön tapahtumista löydät tietoa perhekerhotyön sivulta.