Verkkolaskuosoite:

Lapsityö

Tervetuloa kerhoon!

Työn lähtökohtana on kaste ja sen asettama opetusvelvoite, joka kuuluu vanhempien ja kummien lisäksi myös seurakunnalle, jonka yhteyteen lapsi on kasteessa otettu.

Lapset ovat meille annettu yhteinen rikkaus. Korostamme lapsityössä lapsuuden merkitystä ja lapsen ainutkertaisuutta. Jeesus kehotti meitä: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta".

Lapsityöstä vastaava:
Lastenohjaaja Mira Saarnio, puh. 0400 248 778 Sähköpostiosoite: **@**

Työalapappina toimii Hanne Janhonen. Hänet tavoittaa numerosta 0400 248 772. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen: **@**.

Vastuuryhmän puheenjohtaja on Sini Turunen.

PIKKULAPSITYÖ

1-4-vuotta täyttäville lapsille seurakunta lähettää syntymäpäiväkortin ja tiedotteen lapsi- ja perhetyöstä.

Lapsityön perheretket ja juhlat ovat avoimia kaikenikäisille.

PÄIVÄKERHOTYÖ

Päiväkerho on kirkon varhaiskasvatusta alle kouluikäisille lapsille. Päiväkerho tarjoaa lapsen kasvun eri osa-alueita tukevaa kasvatusta, joka pohjautuu kristillisiin arvoihin. Päiväkerhossa toteutetaan lapsikeskeisiä työtapoja, opetellaan erilaisuuden hyväksymistä ja monipuolista vuorovaikutusta.

Lapselle annetaan mahdollisuus kokemuksiin ja elämyksiin, hiljaisuuteen ja ihmettelyyn, kyselemiseen ja pohdintaan turvallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä.Toimintaan sisältyy mm. Raamatun kertomuksia ja keskusteluja, leikkiä, taideilmaisua, askartelua, laulua, liikuntaa sekä satuja.

Päiväkerho on tarkoitettu 3-6-vuotiaille lapsille. Päiväkerhoryhmä kokoontuu kahdesti viikossa. Nappulakerho sopii hyvin pienelle ensimmäiseksi kerhoksi. Kerhotoiminta on maksutonta. Kerhoon pääsee myös kesken toimintakauden, jos paikkoja on.

RYHMÄT SYKSYLLÄ 2019

Maanantaisin klo 12.30-15 (omat eväät) ja

Tiistaisin klo 9.30-11.30

Nappulakerho tänä vuonna 3 vuotta täyttäville

Torstaisin klo 9.30-11.00

Kerhot alkavat viikolla 33.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Mira Saarnio, puh. 0400 248 778, **@**

Mira Saarnio palaa töihin 5.8.2019.

AVOIN PÄIVÄKERHO

Avoin päiväkerho kokoontuu kerran kuukaudessa, yleensä kuun ensimmäisenä keskiviikkona klo 9.00-11.00 päiväkerhohuoneessa. Saapua ja lähteä voi oman aikataulun mukaan, ohjattu toiminta alkaa noin klo 10.

Kerho on avoin kaikille ja sinne tullaan yhdessä aikuisen kanssa. Ikärajaa ei ole, pikkuisetkin ovat tervetulleita, samoin kuin perhepäivähoitajatkin!

Kerhon ohjelma on tavallisen päiväkerhon tapainen: aloitamme pienellä hartaudella jonka jälkeen on teeman mukaista ohjattua toimintaa. Kerhohetkeen mahtuu runsaasti aikaa myös vapaalle leikille ja seurustelulle. Mukaan voi ottaa omat eväät.

Avoimet päiväkerhot syksyllä 2019:

4.9. Värikästä syksyä

2.10. Matkustan ympäri maailman

6.11. Isänpäiväaskartelua

4.12. Seuraa tähteä!

Tervetuloa kerhoilemaan!

Lisätietoja: Mira Saarnio p. 0400 248 778

PYHÄKOULUTYÖ

Pyhäkoulu toteuttaa kasteopetustehtävää ja on lasten oma kirkko, jonne kaikki kolme vuotta täyttäneet lapset voivat osallistua. Pyhäkoulussa lapset saavat tutustua Taivaan Isään ja Vapahtajaan Raamatun kertomusten ja laulujen avulla sekä hiljentyä rukouksen välityksellä. Siellä on myös leikkiä ja toisinaan askartelua.

Pyhäkoulu keskiviikkoisin päiväkerhohuoneessa:

-klo 16.30-17.30.

- klo 18-19.

Pyhäkoulu jatkuu syyskuussa 2019.

Koko perheelle järjestetään juhlia ja retkiä. Pyhäkoulu on maksuton.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Riitta Viitakangas, p. 0400 248 790.

YHTEYDET KUNNALLISEEN PÄIVÄHOITOON

Seurakunta vierailee päivähoidossa pitämällä pieniä tuokioita päiväkodeilla noin kerran kuukaudessa sekä järjestämällä lasten kirkkohetkiä erityisesti joulun alla ja keväällä sekä syksyllä uusien ekaluokkalaisten siunausjuhlan.

Perhepäivähoitajien kerho on lopetettu kävijöiden puutteessa. Hoitajat ovat lämpimästi tervetulleita avoimeen päiväkerhoon!

Yhteystiedot:
Kasvatus- ja lähetyssihteeri Riitta Viitakangas, puh. 0400 248 790

TULEVAA TOIMINTAA:

Lapsi-ja perhetyön tapahtumista löydät tietoa perhekerhotyön sivulta.