Rippikoulu

Rippikoulussa perehdytään siihen uskoon, johon moni meistä kastetaan. Rippikoulu päättyy kirkossa tapahtuvaan konfirmaatioon.

Konfirmaatio edellyttää, että sinut on kastettu, olet kirkon jäsen ja rippikoulun käynyt. Jos sinua ei ole lapsena kastettu, kaste toimitetaan rippikoulun jälkeen tai rippileirillä.

Aikuisrippikouluun kutsutaan kaikkia, jotka eivät ole käyneet rippikoulua 15-16-vuotiaina.

Kuka voi tulla rippikouluun?

Rippikouluun on tervetullut jokainen 15 vuotta rippikouluvuonna täyttävä tai sitä vanhempi. Aikuisena rippikoulun voi käydä armeijassa tai kotiseurakunnassa yksityisesti. Jos olet kiinnostunut yksityisrippikoulusta, voit ottaa  yhteyttä seurakuntasi pappiin.

Mitä hyötyä rippikoulusta on?

Rippikoulu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Rippikoulun käynti antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmaatio antaa oikeuden osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja oikeuden kummin tehtävään. Täytettyäsi 16 vuotta voit äänestää kirkollisissa vaaleissa tai asettua itse ehdokkaaksi 18 -vuotiaana.

Kirkkoon kuulumattomuus ei ole este

Jos et kuulu kirkkoon, ei se ole este rippikoulun aloittamiselle. Jos olet kiinnostunut rippikoulusta, ota yhteys nuorisotyönohjaajaan.

Rippikoulut 2022

Rippikouluvuosi alkaa nuorten ja huoltajien yhteisellä ripari-infolla Outokummun kirkossa (Kummunkatu 19). Näitä tilaisuuksia on kaksi, ja voitte valita niistä itsellenne paremmin sopivan. Tilaisuudet ovat

1. Ripari-info 22.9. klo 18.00
  2. Ripari-info 29.9. klo 18.00

Kolmantena vaihtoehtona on Polvijärven ensimmäinen ripari-info 21.9. klo 17. Mikäli ette pysty osallistumaan ripari-infoon, olkaa yhteydessä Emmiin tai Satkaan.

Outokummun seurakunta järjestää vuonna 2022 rippikoulut yhteistyössä Polvijärven seurakunnan kanssa. Ryhmien tapaamiset ovat yhteneväiset, ja rippikoulu koostuu ryhmän yhteisistä tapaamisista ennen leiriä tai päiväleiriä, muutamasta etätehtävästä sekä kyseisestä leiristä. Rippikoulu huipentuu tietenkin konfirmaatioon. Kiitos yhteisten suunnitelmien, jopa ripari-infoon voi mennä naapuripaikkakunnalle. Rippikouluryhmiä on tarjolla yhteensä viisi, ja jokaiseen ryhmään mahtuu maksimissaan 20 rippikoululaista.

Rippikouluun ilmoittaudutaan nettilomakkeella, joka löytyy tältä sivulta 1.10. alkaen. Ilmoittautuminen loppuu lokakuun lopussa.

Vuonna 2022 rippikoulu on maksullinen myös Outokummussa. Riparin hinta vaihtelee ryhmävalinnan mukaan 50 - 150 euroa. Maksusta voi hakea osittaista tai täydellistä maksuvapautusta diakonisin perustein.