Ohje kaikkiin Outokummun seurakunnan tilaisuuksiin osallistumiseen

• Tilaisuuksiimme saa tulla vain terveenä. Älä tule paikalle, jos sinulla on pieniäkään sairastamiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, nuha, pahoinvointi, ripuli ja päänsärky.
  • Pese kädet huolellisesti runsaalla vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua ja ruuan laittoa, kun tulet ulkoa sisään, WC-käynnin jälkeen sekä aina kun aivastat, yskit tai niistät. Jos käsien pesu ei ole mahdollista, käytä käsidesiä. Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytä käsidesiä. Käsidesiä löytyy kaikista toimintapisteistämme.
  • Kuusjärven kirkkotila ei ole käytössä tällä hetkellä, koska siellä ei ole vesipistettä.
  • Kun yskit tai aivastat, laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja laita se heti käytön jälkeen roskikseen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Muista pestä kädet yskimisen jälkeen.
  • Huolehdi riittävistä turvaväleistä. Suositeltu turvaväli henkilöiden välillä on 1–2 metriä. Outokummun kirkkoon ja seurakuntasaliin on määritelty maksimiosallistujamäärät siten, että turvavälit on mahdollista pitää. Tilaisuuteen osallistujan velvollisuutena on pitää huoli omalta osaltaan riittävästä turvavälistä toisiin ihmisiin. Yhteislaulutilaisuuksissa pisaratartunnan riski on tavanomaista suurempi, joten näissä tilanteissa turvavälin merkitys korostuu.
  • Maskisuositus on voimassa alueella. Outokummun seurakunnassa suosittelemme vahvasti maskin käyttöä, koska osallistujissa on paljon ikäihmisiä, joten haluamme, että tilaisuuksiin on turvallista osallistua. Tilaisuuksissa on tarjolla maskeja osallistujille, joilla ei ole omaa maskia mukana.

Seurakunnan palvelut ja toiminnot tällä hetkellä

• Seurakuntatoimisto on avoinna ma klo 9-12, ti-to ajanvarauksella p. 0400 248 770 tai outokummun.seurakunta@evl.fi, perjantaisin suljettu.
  • Apua ja tukea saa soittamalla diakoniatoimistoon Hanna Ikäläiselle, p. 0400248775 tai sähköposti: hanna.ikalainen@evl.fi
  • Toteutamme kotikäyntejä huomioimalla asiakkaan turvallisuus. Käytämme visiiriä tai maskia. Käymme paikkakunnan laitoksissa pitämässä hartauksia kunkin paikan ehtojen ja sääntöjen mukaisesti. Papit käyvät laitoksissa ja kodeissa ehtoolliskäyntejä pyydettäessä.
  • Tukea ja apua voit myös saada täältä: Kirkon keskusteluapu -  täällä (kirkonkeskusteluapua.fi).
  • Seurakunnan työntekijöihin kehotetaan olemaan puhelimitse yhteydessä, mikäli pandemian aikana on huolia tai mitä tahansa kysymyksiä tilaisuuksistamme, yhteystiedot löytyvät seurakuntamme kotisivuilta
  • Lasten kokoontumisissa seurakunnassa noudatamme samoja ohjeita kuin Outokummun kaupungin varhaiskasvatus- ja kouluelämässä.
  • Jumalanpalveluksissa noudatetaan Itä-Suomen aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksia (yleisörajoitus 20 hlöä) ja ne striimataan, niitä pääsee katsomaan kotisivujemme Youtube-linkin kautta suorana sekä jälkikäteen kahden viikon ajan. Su 28.2. alkaen noudatamme jumalanpalveluksissa piispojen ohjetta sektorimallista ja sen mukaan kirkoon otetaan 45 henkilöä, kaikissa muissa tilaisuuksissa noudamme Avin määräystä yli 20 henkilön yleisötilaisuuksien kieltämistä 22.04.2021 saakka.
  • Kahvi- ja ruokailutilaisuuksia emme voi nyt järjestää, mutta pyrimme avustamaan vähävaraisia diakonian kautta elintarvikeapuna.
  • Muistotilaisuuteen pappi ja kanttori eivät osallistu.