Diakoniatyö

Outokummun seurakunnan diakoniatyö kohtaa ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa, kuten sairauden, surun, työttömyyden tai taloudellisten vaikeuksien kohdatessa. Diakoniatoimisto palvelee ajanvarauksella. Kotikäyntejä tehdään pyynnöstä.

Timanttikerho on kesätauolla.

Kerho on tarkoitettu kaikille ikäihmisille. Kerhossa on kahvit ja vaihtuvaa ohjelmaa. Kerho toteutetaan yhteistyössä SPR:n kanssa.

Omaishoitajien kerho on kesätauolla.

Omaishoitajille tarkoitettu vertaistukiryhmä. Kerho toteutetaan yhteistyössä Joensuun seudun omaishoitajat ry:n kanssa.

Kuoringan A- ryhmä on kesätauolla.

Ryhmä on vertaistukiryhmä päihteistä irtipäässeille ja päihteiden kanssa kamppaileville.

Diakoniaruokailu on kesätauolla.

Yhteisvastuukeräys 2022

Yhteisvastuukeräys alkoi su 6.2.2022.  Keräyksessä autetaan  Korona- pandemiasta kärsineitä lapsia ja nuoria niin kotimaassa, kun ulkomaillakin.  Yhteisvastuu piispana toimii Mari Leppänen. Keräyksen suojelijana on Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Suomessa:

Korona  pandemia on koetellut monia lapsia ja nuoria. Koulujen sulkeutuminen keväällä 2020 ja harrastusten tauko veivät monilta sosiaaliset kontaktit vähiin.  Jotkut nuoret kokevat yksinäisyyttä, masennusta , uupumusta ja toivottomuutta, Näihin asioihin kannattaa hakea apua.  Yhteisvastuukeräyksen varoilla kehiteteään esimerkiksi Saapas- toimintaa, jossa kohdataan nuoria matalalla kynnyksellä. Näita paikkoja voivat olla kadut,festarit tai vaikka Internet. Saappaan vapaaehtoiset ovat koulutettuja turvallisia aikuisia, jotka kuuntelevat ja auttavat nuoria. Yheisvastuuukeräyksen varoilla kehitetään esimerkiksi tätä toimintaa.

Ulkomailla:

Etelä- sudan on Itä- Afrikan köyhimpiä alueita. Korona pandemian alettua koulut menivät kiinni ja opetus siirtyi verkkoon. Kakille verkko - opetuksen seuraaminen ei ole ollut mahdollista. Koulun käymisen jatkaminen ei aina ole mahdollista, koska koulupuvut ja oppimateriaalit ovat monille liian kalliita. Jo ennen pandemiaa 2,2 miljoonaa lasta oli poissa koulusta ja Unicef arvioi 2,1 miljoonan lapsen koulunkäynnin keskeytyneen, ennen kuin koulut avasivat uudelleen toukokuussa 2021.

Etelä- sudan on kärsinyt myös sodista. Sotien takia monet perheet ovat joutuneen lähtemään pakolaisiksi naapurimaihin. Kirkon ulkomaan apu tukee Sudanissa yhteisvastuuvaroin perheiden ruokaturvaa sekä toimeentulon mahdollisuuksia.

Yhteisvastuukeräyksen dokumentit ovat nähtävissä 6.2. lähtien Ylen kanavilla, Yle areenassa ja youtubessa.  Yhteisvastuu internetissä ja spsiaalisessa mediassa: www.yhteisvastuu.fi, Twitter: @Yhteisvastuu, Facebook ( Facebook.com/Yhteisvastuu , Instagram:@Yhteisvastuu ja  Youtube.

Voit lahjoittaa Yhteivastuukeräykseen seuraavasti:

Outokummun seurakunnan nettisivujen etusivulla on yhteisvastuukeräyksen linkki, jonka kautta voit lahjoittaa keräykseen.

Mobilepaylla:

Valitsemasi summa numeroon 37317  (Lahjoitus näkyy Outokummun seurakunnan keräystuloksessa.)

Siirto- lahjoitus numeroon 040 700 9902

Tekstiviesti lahjoituksena:

Numeroon 165 88

Tekstaa: APU20 ( Lahjoitat 20€)

Tekstaa. APU10 ( Lahjoitat 10€)

Tilisiirrolla tilinumeroihin:

Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

OP FI14 5000 0120 2362 28

Käyttämällä viitenumeroa 306335 lahjoitus näkyy Outokummun seurakunnan keräystuloksessa.

Keräyslupa RA/2020/639

Kiitos lahjoituksestasi.