Verkkolaskuosoite:

Diakoniatyö

Vuoden 2020 keräys on alkanut.

" Etusivulle" kohdasta löytyy banneri, jonka kautta voi osallistua yhteisvastuukeräykseen.

Diakoniatyö kohtaa ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa kuten työttömyyden, sairauden tai surun kohdatessa.

Diakoniatoimistossa päivystys seuraavan kerran To 2.4.2020 klo 9-10.

Muuna aikana tapaamiset vain ajanvarauksella.

Poikkeuksia diakoniatoimiston päivystys ajoissa:

Viikolla 14:

Ma 30.3. Diakoniatoimisto suljettu.

To 2.4. päivystys klo 9-10.

Kotikäyntiä voit pyytää, kun haluat keskustella, jostakin elämääsi liittyvästä asiasta.  Ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijään.

Diakoni Hanna Ikäläinen, 0400 248 775

Sähköposti: hanna.ikalainen(at)evl.fi

Diakoniatoimiston päivystys käytännöistä:

Diakoniatoimisto on auki Ma aamuina klo 9-10.

Muuna aikana tapaamiset vain ajanvarauksella.

Avustusanomus lomakkeita saa diakoniatoimistosta tai tulostamalla vasemmalla puolella kohdasta " Taloudellinen avustaminen diakoniatyössä" löytyvä avustusanomuslomake.

Hanna Ikäläinen

Puh: 0400 248 775.

Vapaaehtoistoiminta seurakunnassa

Oletko kiinnostunut vapaehtoistoiminnasta seurakunnassamme?

Diakoniatyössä vapaaehtoisia tarvitaan esimerkiksi yhteisvastuukeräyksessä ja  erilaisten tapahtumien suunnittelussa.

Ota yhteyttä diakoniatyöntekijään, niin mietitään yhdessä  millainen olisi sinun lahjasi lähimmäisten hyväksi.

Seuraavan linkin kautta löytyy lisätietoa seurakuntamme vapaaehtoistoiminnasta:

Tervetuloa mukaan.

Yhteisvastuukeräys 2020

Yhteisvastuukeräys on evankelisluterilaisen kirkon totetuttama vuosittainen keräys. Keräyksellä autetaan ihmisiä, niin kotimaassa. kuin ulkomaillakin. Tänä vuonna keräys täyttää 70- vuotta.

Suomessa:

Teemana on vanhemmuuden tukeminen. Yhteistyökumppaneina keräyksessä ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ( MLL) ja Pelastakaa lapset ry.

Lasten kasvattaminen on vaativa tehtävä, johon kuuluu saada apua ja tukea.

Tarpeeksi varhain annettu tuki vahvistaa perheen omia voimavaroja. Siksi on tärkeää, että perheille on tarjolla kynnyksettömiä tuen muotoja hyvissä ajoin.

Ulkomailla: Nepal

Nepal on yksi maailman köyhimmmistä valtioista. Kouluttaumis ja työllisyysaste on matalalla ja koulunkäynnin keskeyttäminen tavanomaista. Monien perheiden isät ovat joutuneet lähtemään siirtotyöläisiksi naapurimaihin. Kouluttamattomina heidän palkkansa ovat pienet ja työt raskaita.

Osuuskuntia on perustettu auttamaan ihmisiä koulutuksen ja työn saamisessa. Osuuskunnat tukevat kolmenlaista pienyrittäjyyttä: vihannesviljelyä, bambusta valmistettavien tuotteiden punontaa sekä vihannessäilykkeiden tekemistä. Kun perheiden taloudellinen tilanne on parempi, niin ruoan laatu paranee ja lasten koulunkäynti voidaan turvata paremmin. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräyksen tuoton jakautuminen:

60% Kirkon ulkomaanavun välityksellä katastrofi apuun.

20% Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun suomessa.

20% Paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Valitse lahjoitustapasi:

Tekstiviestilahjoitus numeroon 16588

APU10 ( lahjoituksesi 10€)

APU20 (lahjoituksesi 20€)

Puhelinlahjoitus

0600 1 7010 ( 10,26€ / puh+pvm/mpm)

0600 17020 (20,28€/puh+pvm/mpm)

Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Käyttämällä outokummun seurakunnan viitenumeroa 306 335, lahjoituksesi näkyy seurakunnan keräystuloksessa.

Seurakunnan sivujen etusivulta löytyy banneri, jonka kautta voi osallistua yhteisvastuukeräykseen.

Kiitos avustasi.

Lisätietoja keräyksestä :

Keräyksen internet sivut: www.yhteisvastuu.fi

Facebook: Yhteisvastuu

Omaishoitajat:

Omaishoitajien kerho on peruttu tältä keväältä, korona- viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Myös keväälle suunniteltu retki on peruuntunut.

Timanttikerho

Toiminta on toistaiseksi peruttu korona- viruksen ehkäisemisen leviämiseksi.

Kerho on tarkoitettu kaikille ikäihmisille. Kerhossa on vaihtuvaa ohjelmaa. Kerho toteutetaan yhdessä SPR:n kanssa. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua ja mukaan voi tulla milloin vain kerho kauden aikana.

Tervetuloa.

Diakoniaruokailu

( Työttömät, opiskelijat, pientä eläkettä saavat)

Diakoniaruokailu on peruttu toistaiseksi.

Ruokailu on ilmainen. Muutokset ruokailuajoissa ovat mahdollisia. Seuraa kirkollisia ilmoituksia.

Kuoringan A- ryhmä

Ryhmän toiminta on toistaiseksi keskeytetty.

Kokoonnumme joka toinen tiistai klo 17 Liperin seurakunnan Kuoringan leirikeskuksen Kodalla ( Osoite: Käsämäntie 34, Liperi).

Ohjelmassa alkuhartaus, kahvit ja keskustelua illan teemasta. Rantasaunalla on mahdollisuus saunoa.

Tapahtumia:

Su 23.3.2020 klo 11.30- 12.30 Kirkko on auki hiljentymistä ja rukousta varten. Pappi paikalla.

Tietoa diakoniatyöstä yleensä löydät seuraavan linkin kautta:

www.kua.fi

Kirkon ulkomaan avun sivuilla( www.kua.fi) tietoa esimerkiksi Toisenlainen lahja - kampanjasta.

Tietoa Outokummun kaupungista löytyy kaupungin sivuilta

www.outokummunkaupunki.fiHHu