KUUSJÄRVEN KIRKKO

Eräs seurakuntamme merkittävistä edistysaskeleista oli oman kirkon valmistuminen 1878. Puuristikirkon on suunnitellut arkkitehti Fredrik Öhman ja rakennustöitä johti rakennusmestari Karjalahti.

Kirkkoon hankittiin 12-äänikertaiset urut v. 1915 Kangasalan urkutehtaalta. Alttaritaulun, joka esittää Kristusta ristillä, on maalannut pohjoiskarjalainen taiteilija Eino J. Härkönen.

Lukuisten korjausten jälkeen kirkko sai nykyisen muotonsa v. 1926, jolloin asennettiin mm. 1980 luvulle saakka palvelleet lämmityskamiinat.

Kirkon alttarivaatetuksen on suunnitellut tekstiilitaiteilija Dora Jung. Alttarivaatetusta on täydennetty viime vuosina Hanna Korvelan suunnittelemilla tekstiileillä.

Nykyisen ulkoasunsa kirkko sai v. 1979. Kirkossa on 660 istumapaikkaa. Kirkkoon saatiin sähkölämmitys v. 1983. Ympäristön kaunistamiseen paneuduttiin erityisesti 1940-luvulla, jolloin ryhdyttiin kirkkopuiston ja sankarihautojen rakentamiseen. Sankaripatsaan on suunnitellut Gunnar Finne.

Nykyisin Kuusjäven kirkko on kesäkäytössä lukuun ottamatta joulun ajan tapahtumia. Kuusjärven kirkko ei käytössä 1.10. - 31.3. välisenä aikana

Kirkon osoite on Kirkkotie 2

Kuusjärven kirkko avoinna ajalla 1.6.-31.8. ma-to 9-15 ja pe 9-13.