OUTOKUMMUN KIRKKO

Hanna Korvelan suunnitelema kuultokudos ikknassa

Kirkkoon tulija kohtaa ristin myös pihan kiveyksellä

Outokummun muututtua elinvoimaiseksi kaivosyhdyskunnaksi siellä tarvittiin kipeästi kokoustiloja myös hengellistä toimintaa varten.
Monien vaiheiden jälkeen uusi yhdistetty kirkko ja seurakuntatalo valmistui vuonna 1955. Kirkon vihkiminen 3.4.1955. Suunnittelutyön aloitti arkkitehti Liljeqvist, jonka kuoltua työtä jatkoi arkkitehti Samuel Salvesen.

20-äänikertaiset urut on rakentanut Kangasalan Urkutehdas.

Outokummun kauppalan perustamisen jälkeen pääkirkon tehtävät siirrettiin Kuusjärveltä Outokummun kirkolle. V. 1978 suoritetun laajan peruskorjauksen suunnitteli arkkitehtitoimisto Erkki Helasvuo. Sen yhteydessä tehtiin suuria muutoksia varsinkin kirkon sisustukseen, mm uudistettiin kuori ja penkit sekä rakennettiin kappeli alakertaan. Kirkossa on istumapaikkoja 450.

Rakennus sisältää myös seurakuntasalin sekä erilaisia kerho- ja toimistotiloja.

Vuoden 2000 kesällä tehtiin kirkon maalaus- ja saneeraustyö, jonka suunnittelija on arkkitehti Aulis Jääskeläinen. Uusien kirkkotekstiilien suunnittelija on outokumpulaissyntyinen Hanna Korvela. Vuonna 2007 saneerattiin kirkon alakertaan toiminnan ja toimistojen tilat.

Outokummun kirkko sijaitsee vanhan kaivoksen maisemassa. Kirkon osoite on Kummunkatu 19.

Outokummun kirkko avoinna arkisin klo 9-14.